Управител

Завършва висшето си образование в специалност ,,Социални дейности‘‘ през 2014г., след което следва шест месечен стаж като доброволец в центрове за възрастни хора с увреждания, както и опит в работата с хора с психични проблеми.

Катето, както я наричат колегите и настанените в дома, споделя, че има огромно желание да работи в социалната сфера, защото това е една професия, която е в помощ на всички нуждаещи се.

Дом за възрастни „Заедно“ за нея е едно голямо удоволствие, удоволствие от това да се грижиш за възрастните хора, да даваш всичко от себе си, за да си им полезен, да виждаш лицата им засмени.

Голямата удовлетвореност, която се изпитва от това, че си помогнал на някого е най-голямото щастие за нея.

Тя споделя, че за нея е чест да работи в Хоспис и старчески дом „Заедно“ и дава всичко от себе си да направи това място един истински уютен дом, една приятна атмосфера придружена с нови приятели, добра храна и специалисти, грижещи се за тяхното здраве.

Най-големият мотив за Катето е да вижда щастливи и доволни хора от грижите, които полагат настанените в Дом за възрастни „Заедно“, да превърне това място в един истински райски кът.

Това, което я вдъхновява най-много в работата й е възможността да помага на хората и да е полезна. Винаги си е предствяла да работи нещо такова, за да има възможност да практикува наученото в университета.

Трите неща, заради които е избрала да работи в дома са помощ, обич и удовлетворение от това, че е направила някого щастлив по някакъв начин.

Мечтае си след време да прекара старините си с хубави книги в ръка и заобиколена от домашен уют пред камината.

От хората в дома е научила, че по-важно от здравето и семейството в живота няма и също, че трябва да се научим повече да се обичаме и ценим един друг.

Това, което иска в България да се промени е животът на хората да е изпълнен с по-малко неприятности, възрастните хора да бъдат по-уважавани и пенсиите им да се увеличат.

За нея дом „Заедно“ е едно уютно кътче, в което всеки може да изживее едни спокойни старини. Най-много я зареждат усмивките по лицата на хората около нея!